ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ- ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΣΤΟΝ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό κατά την εδώ παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Αντ’ αυτού, το παράρτημα του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη παρέπεμψε τους δημάρχους στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.
Οι δήμαρχοι, δια της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, είχαν υποβάλει αίτημα για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Στον Αλέξη Τσίπρα θέλουν να θέσουν διάφορα

ζητήματα με κυριότερο αυτό των τεράστιων ελλείψεων στη σχολική στέγη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΕΔ-ΚΜ, ειδικότερα στους 14 δήμους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης λείπουν 75 νέα διδακτήρια καθώς και 33 νέες αίθουσες σε ήδη υπάρχοντα σχολικά κτήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr σε συνάντηση που είχε προ ημερών ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου με την επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου η τελευταία τον ενημέρωσε ότι ήταν αδύνατον να συναντηθούν με τον κ. Τσίπρα. Αντ’ αυτού προτάθηκε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Κυρίζογλου εξέφρασε δυσαρέσκεια για την μη αποδοχή του αιτήματος και ζήτησε επιπλέον, στη συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου να συμμετάσχει και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι ο πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων. Η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 3 το μεσημέρι, στο Διοικητήριο.
Τρεις ώρες αργότερα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας θα συναντηθεί με τους δημάρχους στα γραφεία της ΠΕΔ-ΚΜ. Η κ. Αντωνοπούλου θα συζητήσει μαζί τους για τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας σε δήμους, μέσω των οποίων μπορούν να απασχοληθούν άνεργοι.
Τέλος, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη διημερίδα με πρωτοβουλία της ΠΕΔ-ΚΜ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Θέμα της θα είναι ο προληπτικός έλεγχος δαπανών στους δήμους. Θα συμμετάσχουν οι δήμαρχοι, υπηρεσιακά στελέχη των δήμων, οι επίτροποι στους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και φυσικά η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου.

Του Νίκου Ηλιάδη

Πηγή: http://voria.gr/article/porta-apo-tsipra-stous-dimarchous-tous-parepempse-ston-gavroglou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου