ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ "ΟΙΩΝΟΣ" ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ !!!!!!


Όταν ακούς για bar, στο μυαλό σου έρχεται ο συνδυασμός καλής μουσικής, σωστών cocktail και άψογης εξυπηρέτησης. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. 
Κι όμως στο μπαρ “ΟΙΩΝΟΣ” το έχουν πετύχει σε υπέρτατο βαθμό.
Στο αναστηλωμένο και ανακαινισμένο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Διοικητηρίου 20 στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, πριν απο 21 χρόνια μπήκαν τα θεμέλια ενός νέου θεσμού, που χάρη στην ποιοτική ψυχαγωγία, διασκέδαση και εξυπηρέτηση, αναγνωρίστηκε και αναδύχθηκε, ύστερα απο απαιτητικές δοκιμασίες, προκαλώντας ευγενή άμιλλα στο χώρο.

Ίσως η ομορφότερη γωνιά του Άργους Ορεστικού απο το 1995.
Η διακόσμηση ατμοσφαιρική, επιβλητική, με το ξύλο να πρωταγωνιστεί σε κάθε γωνιά του και μοντέρνα έπιπλα με κλασικές γραμμές και μοναδικά κομψές πινελιές από χρώμα στον εσωτερικό του χώρο.
Εκπλεκτισμένες μουσικές εξιστορήσεις, μοναδική ατμόσφαιρα και εξαιρετικά ποτά και cocktails.

Σε ένα κτίριο…. Σε ένα μπαρ γεμάτο απο ιστορικές περιόδους, εμπνεύσεις χειροποίητων καλλιτεχνιών και κινηματογραφικών αφηγημάτων, κάθε βράδυ δίνουν ρεσιτάλ φαντασίας και δεξιοτεχνίας υπο τους ήχους της αξιόλογης ποιοτικής μουσικής και των φαντασμαγορικών δημιουργιών σε κοκτέιλ.

Λογιών λογιών κοκτέιλ  με τη θεϊκή απόλαυση που προσφέρεται στο ποτήρι, σε συνδυασμό με τις περίτεχνες γαρνιτούρες και τα πρωτότυπα σερβιρίσματα !!!!!!!
Ένας χώρος που καθορίστηκε και χαρακτηρίστηκε απο τους ανθρώπους που το δημιούργησαν. 
Ένα μπαρ που είναι πάνω απο όλα οι ιδιοκτήτες του!!!!!! 
Και δεν είναι άλλοι απο τους Ζήση Θωμά και Κωνσταντίνου Χρήστο που τους διακατέχει η ειλικρινής και εγκάρδια φιλοξενία τους, σε συνδυασμό με το χαμογελαστό τους καλωσόρισμα. 

Μπαίνοντας στο bar νιώθεις αμέσως ότι σε υποδέχονται, σαν να είσαι φιλοξενούμενος στο ίδιο τους το σπίτι. 
Πηγή έμπνευσης, αξιοπρέπειας, τιμιότητας !!!!!!

Ο Χρήστος ό ένας εκ των ιδιοκτητών, είναι ο τεχνίτης του ξύλου που ομορφαίνει και ζεσταίνει μοναδικά τον χώρο του bar με το πανέμορφο φυσικό υλικό, με γερή σκέψη και άψογη γνώση μαθηματικών και γεωμετρίας για το μέτρημα, προσθέτωντας λίγο απο αρχιτεκτονική μα πάνω απ όλα με ταλέντο στην ξυλουργική καλλιτεχνία. 

Είναι αυτός που κατασκεύασε την κάθε είδους απαραίτητη λειτουργική κατασκευή  και διακόσμηση και κατάφερε με το μεράκι  να δώσει έναν τόνο ζεστασιάς και φυσικής ομορφιάς στον χώρο του bar.
Το ταλέντο του όμως δεν σταματάει εδώ. Λάτρης της ποιοτικής μουσικής είναι αυτός που με τη μουσική του πανδαισία μετατρέπει μια απλή συνάθροιση φίλων σε ένα ξεχωριστό πάρτυ. 
Ξεσηκώνει το κοινό με τις χορευτικές συνθέσεις σε συνδιασμό με την δυναμική παρουσία του ως dj.
Ο  Θωμάς είναι εκείνος που μετατρέπει τη βότκα λεμόνι σε πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων. Με τα 21χρόνια εμπειρίας, ανακάλυψε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο και μια εντελώς ξεχωριστή φιλοσοφία γύρω απο τα κοκτέιλ και τα ποτά. 
Με εκατοντάδες ώρες προπόνηση, ενημέρωση και επαγγελματισμό, μα πάνω απ όλα αγάπη σε αυτό που κάνει, παρουσιάζει την ολοκληρωμένη του εμπειρία πίσω απο τη μπάρα, με πλειάδα εύγεστων ποτών και κοκτέιλς.
Όπως λέει ο ίδιος, είναι μια εμπειρία που έχει να κάνει με τους κανόνες και την φιλοσοφία που υπαγορεύει η δημιουργία ενός κοκτέιλ, ενός απλού ποτού, προκειμένου να ευχαριστήσει αυτόν που έχει μπροστά του. 
Σε συνδυασμό με τις γεύσεις, κύριος στόχος του είναι να χαρίσει αρμονία γεύσεων, αρωμάτων και χρώματος, προκειμένου να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Φανερά ικανοποιημένος απο την αγάπη του κόσμου, τονίζει πως “δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία και επιτυχία απο το χαμόγελο που εισπράττεις απο τον πελάτη. Αυτή είναι και η μαγεία αυτής της δουλειάς”.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις είναι τα παλαιωμένα, τα εμφιαλωμένα κρασιά, που κοσμούν απο το πάτωμα του bar στο υπόγειο του κτιρίου, δίνοντας την εντύπωση στον επισκέπτη πως πρόκειτε για ένα πραγματικό έργο τέχνης γεμάτο μεράκι και φαντασία

Απο τα νηπιακά του βήματα ο “ΟΙΩΝΟΣ” στο πέρασμα της ενηλικίωσης του αποτέλεσε υπόδειγμα για το πως μπορεί να στηθεί και να διατηρηθεί ένα ποιοτικό μπαρ με μέσα, που μόνο ο Χρήστος και  ο Θωμάς διαθέτουν. 

Στο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο στήσιμο του, η δημιουργία ερεθισμάτων σε συνδυασμό με τους όμορφους σκεδασμούς φωτός σε καταδιάφανο κρύσταλλο και σε χειροποίητα ξύλινα αριστουργήματα, αποτελούν  αναμφίβολα αξιόλογη ποιοτική προσπάθεια που έγινε γνωστή οχι μόνο στο στενό πλαίσο της πόλης τους, αλλά αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα που έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της.
Οι δύο φίλοι, οι δύο συνεργάτες, αποδίδουν την έκρηξη της αναγνωρισιμότητας τους και την θερμή ανταπόκριση του κόσμου, στην αγάπη τους γι αυτό που κάνουν και στην ποιοτική προσφορά γεύσεων και ήχων απέναντι στον πελάτη.

Ευγενικοί και ευαίσθητοι τονίζουν πως μια χώρα που περνάει μακροχρόνια κρίση, οι άνθρωποι πρέπει να αλληλεπιδράσουν και να φλερτάρουν σε μια εποχή όπου πουθενά αλλού δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες να το κάνουν παρά μόνο στα μπαρ, πίνοντας το ποτό τους, χαλαρώνοντας και διασκεδάζοντας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου