ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΡΕΚΟΡ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ


Η αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νομό δεν απέδωσε οικονομικά ειδικά για τις επιχειρήσεις εστίασης. Οι Έλληνες στηρίζουν οικονομικά την Πιερία.

Φουλ από τουρίστες, όχι όμως κι από ρευστό το φετινό καλοκαίρι στην Πιερία. Παρά το γεγονός ότι με βάση τα τρέχοντα στοιχεία για την τουριστική κίνηση (αναμένεται πώς θα πάει και ο Σεπτέμβριος) ο νομός οδεύει για ρεκόρ επισκεπτών, οι καταστηματάρχες και κυρίως όσοι ασχολούνται με το χώρο της εστίασης λένε ότι κύρια επιλογή των τουριστών ήταν το φαγητό στο κατάλυμα...

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, τόνισε ότι το καλοκαίρι κύλησε με σημαντική επάρκεια στα καταλύματα και πως παρότι ακόμη δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός, φαίνεται να οδεύει ο νομός σε ρεκόρ τουριστικής κίνησης.

«Το πρόβλημα, όπως και στις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, είναι στους χώρους εστίασης, όπου οι τουρίστες δεν άφησαν χρήματα, όπως αναμενόταν από την αθρόα προσέλευσής τους. Στην περιοχή μας ο τουρισμός είναι οδικός και προέρχεται κυρίως από τις βαλκανικές χώρες. Οι επισκέπτες επιλέγουν τη φτηνή σχετικά διαμονή στην περιοχή, αλλά φροντίζουν, ώστε όλα τα αναγκαία να τα φέρνουν από τις χώρες τους και να μην ξοδεύουν τα χρήματά τους σε εστιατόρια και άλλους χώρους φαγητού. Αυτή η τάση φαίνεται να συνεχίζεται και φέτος», είπε η κ. Μαυρίδου.

Την ίδια εικόνα δίνουν και οι επιχειρηματίες της εστίασης, που δεν κατέγραψαν αύξηση στην κατανάλωση, ανάλογη εκείνης στην τουριστική κίνηση και την επισκεψιμότητα.

Γι' ακόμη μια χρονιά την τουριστική οικονομία της Πιερίας φαίνεται να σώζει ο εσωτερικός τουρισμός. Αυτό επισημαίνει και η αντιπεριφερειάρχης: «Παρά την πληγή των διοδίων, η διέλευση των οχημάτων από την εθνική οδό (ΠΑΘΕ) ήταν πολύ μεγάλη. Πιστεύουμε πως αν δεν υπήρχαν τόσα διόδια για να προσεγγίσει κάποιος την Πιερία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Οι Έλληνες έδειξαν γι' ακόμη μια χρονιά την προτίμησή τους στην Πιερία ως τόπου για τις διακοπές τους και μάλιστα έδωσαν ανάσα στην τοπική οικονομία, αφήνοντας σημαντικά ποσά (με δεδομένη την οικονομική κρίση) στις τοπικές επιχειρήσεις. Η Πιερία εξάλλου, καλύπτει κάθε βαλάντιο και δεν είναι απαγορευτική για καμιά τσέπη, ενώ δίνει δυνατότητα συνδυασμού βουνού και θάλασσας στις διακοπές, με μεγάλο μήκος καθαρών, προσβάσιμων και ποιοτικών ακτών και με τον Όλυμπο δίπλα σε αυτές».

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί εκ νέου η ποιότητα του μη πόσιμου νερού (ποταμών, θαλασσών, άρδευσης, πισινών κτλ.) της Πιερίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σύμβαση με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρρύπανσης Χαλκιδικής (ΚΕΠΑΜΑΧ), ώστε να γίνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι υγειονομικοί και μικροβιολογικοί στα νερά.

«Στόχος είναι να διασφαλίζουμε πάντα την ποιότητα του μη πόσιμου νερού για όλες τις δραστηριότητες, είτε αφορούν στους λουόμενους στη θάλασσα και τις πισίνες, είτε την άρδευση των καλλιεργειών», εξήγησε η κ. Μαυρίδου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.

Πηγή: http://voria.gr/article/rekor-touriston-gia-tin-pieria-alla-mikri-i-katanalosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου