ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΠΑΝΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ


Με απώτερο σκοπό τη δημιουργία κοινωνικής προστασίας απ όπου θα καλύπτονται πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης ευπαθών ομάδων, οι κάτοικοι του Κοπανού Ημαθίας με πρωτοπόρο τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χρήστο Στογιάννη, για ακόμη μια φορά δείχνουν την ανθρωπιά τους, την κοινωνική τους αλληλεγγύη, απέναντι στο συνάνθρωπο τους. 
Το κοινωνικό παντοπωλείο είναι πλέον γεγονός και οι πολίτες αγκαλιάζουν και ενισχύουν μια πρωτοβουλία κοινωνικού χαρακτήρα μακριά από μικροπολιτικές, δείχνοντας το δρόμο για ένα εγχείρημα δύσκολο, ωστόσο επιβεβλημένο. Έτσι στις 22 & 23 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο του Κοπανού για το ξεκίνημα του κοινωνικού παντοπωλείου, η Τοπική Κοινότητα σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας, διοργανώνει διήμερο
εκδηλώσεων για τη συγκέντρωση τροφίμων. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την χαρά να απολαύσουν μοναδικούς καλλιτέχνες, που συμβάλλουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, σε αυτό το εγχείρημα. Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου η μουσική βραδιά θα πλαισιωθεί από τους Ν. Βαρουδή, Φ. Σιαμίδου, Κ. Σιαπανίδη. Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση θα ανοίξει με τους Θ. Γκογκίδη, Α. Ζουντουρίδη, Κ. Κακουλίδη, Α. Σίδηροπουλο, Γιαννάκη και την ορχήστρα του. Αντί εισιτηρίων το κοινό θα προσφέρει τρόφιμα και είδη μακράς διαρκείας για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου.
Σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοπανού κ. Χρήστος Στογιάννης, φανερά συγκινημένος από τις προσπάθειες των κατοίκων για τη δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, δήλωσε τα έξης: «Είναι μια προσπάθεια που φανερώνει πως η οικονομική κρίση με τις συνέπειες της, αποτελεί μια ευκαιρία να αναδείξουμε όλοι μας το αίσθημα της αλληλεγγύης, της αγάπης, της αλληλοκατανόησης. Οι Κάτοικοι του Κοπανού δείχνουν για πολλοστή φορά πως μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και της εποχής. Σκοπός όλων μας είναι η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου να είναι βιώσιμη και μακροχρόνια και όχι περιστασιακή».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου