ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Έκλεισαν τα ΣΥΝΟΡΑ!Κάτι συμβαίνει...


Οι Βούλγαροι έκλεισαν τρεις μεθοριακές διαβάσεις με την Τουρκία με σκοπό να εμποδιστούν ψηφοφόροι που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα της Βαλκανικής χώρας, αλλά κατοικούν στην Τουρκία να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής..
Ο Βαλέρι Σιμεόνοφ, ο συμπρόεδρος του εθνικιστικού συνασπισμού των Ενωμένων Πατριωτών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο «θα είμαστε εδώ νύχτα και μέρα για να διαφυλάξουμε την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας».
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αυτός ο πολιτικός σχηματισμός θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές.
Εξοπλισμένοι με μεγάφωνα απ' όπου ακούγονταν πατριωτικά τραγούδια, περίπου 50 διαδηλωτές ήλεγχαν την κυκλοφορία στον μεθοριακό σταθμό του Καπιτάν Αντρέεβο. Κρατούσαν πανό με
συνθήματα όπως «Η Βουλγαρία πάνω απ' όλα», «Κάτω τα χέρια από τη Βουλγαρία» και «Όχι στην τουρκική ανάμιξη». «Περίπου 6-7.000 άνθρωποι έχουν ήδη φτάσει από την Τουρκία, με δωρεάν μεταφορά, με την εντολή να ψηφίσουν ένα από τα δύο» κόμματα της τουρκικής μειονότητας.

Η Βουλγαρία κατηγορεί την Τουρκία για πληρωμένη προσπάθεια επέμβασης στις βουλευτικές εκλογές. «Δεν είναι φυσιολογικό μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει στις εκλογές ενός άλλου κυρίαρχου κράτους. Η Τουρκία προσπαθεί τώρα να παράσχει ψηφοφόρους για το DOST, το φιλοτουρκικό κόμμα, επειδή ξέρει ότι η υποστήριξη προς αυτό το κόμμα στη Βουλγαρία είναι πολύ χαμηλή» είπε ο Κρασίμιρ Καρακατσάνοφ, εκ των ηγετικών στελεχών των Ενωμένων Πατριωτών.

http://voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/91715-ektakto-ekleisan-ta-synora-kati-symvainei.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου