ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Πρόστιμα 450.000 ευρώ σε βάρος τού Δήμου Κατερίνης


ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ,Γ.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Φωτορεπορτάζ: Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός

* ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 3 «ΠΡΑΣΙΝΑ» ΣΧΟΛΕΙΑ

Γ.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Σ.ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2014 ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ»… ΚΙ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!
ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ: ΣΚΑΨΑΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ… ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ; Ο ΚΟΣΜΟΣ ΡΩΤΑΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΚΑΣ: ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ - ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΙΝΗΤΩΝ. Ο Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; 
ΓΝ.ΧΑΪΛΑΤΖΙΔΟΥ: ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ’ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΤΩΡΑ; ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΠΟΠΗ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
Στην αποκάλυψη ότι η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή επέβαλε πρόστιμα στον Δήμο Κατερίνης ύψους, περίπου, 450.000 ευρώ, προχώρησε ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Κυριακίδης, στο πλαίσιο ερώτησης προς τη Δημοτική Αρχή, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ τής Δευτέρας 21 Μαρτίου 2017.
«Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την άσχημη αυτή εξέλιξη;», ρώτησε ο κ. Κυριακίδης, υπονοώντας, προφανώς, ότι από χρήματα των Δημοτών τής Κατερίνης θα πληρωθούν αυτά τα πρόστιμα ύψους 450.000 ευρώ περίπου.
Στην αποκάλυψη αυτή τού Γιώργου Κυριακίδη δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά τής Διοίκησης του Δήμου Κατερίνης. Απλά και μόνο, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πόπη Τζουμέρκα, είπε ότι «το ερώτημα θα απαντηθεί εντός τής προβλεπόμενης προθεσμίας», δηλαδή στο διάστημα ενός μηνός.
Πέρα από τον κ. Κυριακίδη, ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή Κατερίνης έθεσαν επίσης ο Επικεφαλής τού Συνδυασμού «Νέα Εποχή για την Κατερίνη», Νίκος Μακρίδης, καθώς επίσης και ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Φάκας. Απάντηση, όμως, στα ερωτήματά τους δεν έλαβαν από τη Δημοτική Αρχή Κατερίνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Γιώργος Κυριακίδης: Οι λανθασμένες αποφάσεις έφεραν τα πρόστιμα

Πριν από τη συζήτηση των θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης του Δ.Σ. Κατερίνης, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Κυριακίδης, αναφέρθηκε σε δύο θέματα και έθεσε σειρά ερωτημάτων προς τη Δημοτική Αρχή.
Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: Πριν από λίγες μέρες, τοποθετούμενος στο θέμα τού Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε στη μετονομασία των «Πράσινων» Βιοκλιματικών Δημοτικών Σχολείων που πρόσφατα κατασκευάστηκαν με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στον Δήμο μας, είχα ρωτήσει ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που θα προκύψει πρόβλημα με τη χρηματοδότησή τους εξαιτίας τής λανθασμένης απόφασης που αναφερόταν σε «μετονομασία» και όχι σε «μετεγκατάσταση», όπως είναι το ορθό.
Δυστυχώς, η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή προχώρησε σε έκδοση τριών αποφάσεων δημοσιονομικής διόρθωσης, μία για κάθε σχολείο, με τις οποίεςεπιβάλλει πρόστιμο περίπου 150.000 ευρώ στον Δήμο Κατερίνης για κάθε ένα από τα τρία Σχολεία (δηλαδή, συνολικά επιβάλλει 450.000 ευρώ, περίπου).
Επαναφέρω, λοιπόν, το «προφητικό» τότε ερώτημα: Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την άσχημη αυτή εξέλιξη;
Γιώργος Κυριακίδης: Γιατί δεν ξεκίνησε ακόμη ο Οικισμός «Ολυμπιάδα»; Ο κ. Χιονίδης, το 2014, είχε πει ότι ξεκινά αυτός ο Οικισμός στον Κορινό. 

Επιπλέον, ο κ. Κυριακίδης αναφέρθηκε σε ένα ακόμη θέμα: Τον Δεκέμβριο του 2014 ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης δήλωσε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, σχετικά με τον Οικισμό στον Κορινό «Ολυμπιάδα», ότι τώρα ξεκινά.
Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε και δεν έχει γίνει τίποτε ακόμη. Η «Ολυμπιάδα» δεν έχει ξεκινήσει. Και δυστυχώς, δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών για το τεράστιο αυτό ζήτημα που απασχολεί πάρα πολλούς συνδημότες μας.
Ερωτάται ο Δήμαρχος, τί έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια σχετικά με τον Οικισμό τής «Ολυμπιάδας»; Ποιο είναι το έργο τού Διοικητικού Συμβουλίου τής Εταιρίας; Πόσοι μισθοδοτούνται από αυτήν και από ποιον λογαριασμό; Και ποιο είναι το ταμειακό υπόλοιπο της Εταιρίας, σήμερα;
Επί των ερωτημάτων αυτών που έθεσε ο Ανεξάρτητος Δημοτικός ΣύμβουλοςΓιώργος Κυριακίδης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Κατερίνης, Πόπη Τζουμέρκα, είπε ότι θα απαντηθούν εντός τής προβλεπόμενης προθεσμίας.
Νίκος Μακρίδης: Ξεκινήσατε εργασίες στην Πλατεία Ευκαρπίδη αλλά κανείς δεν ξέρει, ούτε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ούτε οι πολίτες, το τί θα γίνει εκεί…

Ακολούθησε ερώτηση του Επικεφαλής τού Συνδυασμού «Νέα Εποχή για την Κατερίνη», Νίκου Μακρίδη: «Όλες αυτές τις μέρες απασχολεί πολλούς δημότες τής Κατερίνης το τί θα γίνει τελικά στον χώρο απέναντι από (το Κινηματοθέατρο) Ευκαρπίδη (πλατεία Δημοκρατίας).
Οι εργασίες ξεκινήσανε. Θέλουμε να γνωρίζουμε αν υπάρχει τελικά άδεια και τί άδεια έχει βγει για τις εργασίες που γίνονται εκεί αλλά και τελικά να μάθει το Σώμα, το Δημοτικό Συμβούλιο (Κατερίνης) -διότι δεν νομίζω να γνωρίζει κανείς εδώ μέσα- το τί τελικά θα γίνει. (Να δούμε) μια μακέτα, μια πρόταση, κάτι, το τί τελικά θα γίνει. Οφείλουμε και απαιτούμε την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, του Σώματος όλου, το τί θα γίνει τελικά στον χώρο απέναντι από το (Κινηματοθέατρο) Ευκαρπίδη», είπε ο κ. Μακρίδης.
Επί του ερωτήματος και του αιτήματος που έθεσε ο κ. Μακρίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, Πόπη Τζουμέρκα, είπε: «Καταγράφτηκε το ερώτημά σας».
Γιάννης Φάκας: Άλλοι Δήμοι επικοινωνούν με τους πολίτες και με εφαρμογές μέσω κινητών τηλεφώνων. Θα το κάνει αυτό ο Δήμος Κατερίνης;

Αμέσως μετά, ερώτηση κατέθεσε ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Φάκας: Τα τελευταία χρόνια πολλοί Δήμοι έχουν προμηθευτεί διάφορες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα όπου οι δημότες μπορούν να αναφέρουν διάφορα προβλήματα, όπως για τις λακκούβες, για τον ηλεκτροφωτισμό, αποχέτευση, ύδρευση, καθαριότητα κλπ.
Οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή και να δηλώσουν το πρόβλημα ενώ η αρμόδια Δημοτική Υπηρεσία αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα… Επίσης, υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης για τα δρώμενα, για τις εκδηλώσεις, για σημεία ενδιαφέροντος, για νέα και ανακοινώσεις τού Δήμου καθώς και για σημαντικές πληροφορίες…
Προτίθεται η Δημοτική Αρχή να προμηθευτεί τέτοιες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, όπως έκαναν άλλοι Δήμοι, έτσι ώστε να λύνονται πιο γρήγορα τα προβλήματα των Δημοτών και να γίνονται οι Υπηρεσίες τού Δήμου πιο αποτελεσματικές και πιο προσβάσιμες στους πολίτες;
Γνωσούλα Χαϊλατζίδου: Καμία απάντηση, σήμερα; Πρόεδρος Δ.Σ. Κατερίνης, Πόπη Τζουμέρκα: Καμία απάντηση…

Και ενώ η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πόπη Τζουμέρκα, ευχαριστούσε τον κ. Φάκα για το ερώτημα που κατέθεσε και ανακοινώνοντας ότι η συνεδρίαση θα συνεχιστεί με τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, η Δημοτική Σύμβουλος του «Άλλου Δρόμου για την Κατερίνη», Γνωσούλα Χαϊλατζίδου, ρώτησε την κ. Τζουμέρκα: Καμία απάντηση σήμερα; Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε: Καμία απάντηση…
Ωστόσο, η κ. Χαϊλατζίδου επέμεινε: Λέει ο Κανονισμός Λειτουργίας (τού Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, ότι η απάντηση μπορεί να δοθεί σε διάστημα) έως ένα μήνα. Σήμερα δεν μπορούμε να πάρουμε καμία απάντηση για όσα ερωτήθηκαν; Νομίζω ότι για κάποια εξ αυτών δεν χρειάζεται ψάξιμο, είναι δεδομένα!
Εκεί όμως τη συζήτηση έκλεισε η κ. Τζουμέρκα λέγοντας χαρακτηριστικά: Οι απαντήσεις θα δοθούνε εντός τής προβλεπόμενης προθεσμίας…

http://www.epirroes.gr/2017/03/450000.html?spref=fb

Υ.Γ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΙΑΠΗ- ΓΑΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου