ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Βουλή: Πέρασε η τροπολογία για τους πυροσβέστες


Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που αφορά στο καθεστώς μονιμοποίησης πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, από την πλευρά τους ωστόσο οι πυροσβέστες  δηλώνουν πως η τροπολογία δεν τους ικανοποιεί και ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, έως ότου με βάση τα προβλεπόμενα από τον νόμο του 2011 κριτήρια, μονιμοποιηθούν.
Όπως εξηγούν, με την τροπολογία θα έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους μόνιμους συναδέλφους τους, χωρίς όμως να απολαμβάνουν και τα αντίστοιχα δικαιώματα. Υπογραμμίζουν ότι ουσιώδες σημείο διαφωνίας αποτελεί και το ζήτημα του αμετάθετου, και προειδοποιούν πως εντός των ημερών θα αποφασίσουν για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Εκτός από την κυβερνώσα πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την τροπολογία στήριξε και το Ποτάμι. Κατά τάχθηκαν ΝΔ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» δήλωσαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων. Σύμφωνα με την ψηφισθείσα τροπολογία παρατείνεται έως 3 χρόνια το πολύ η θητεία των 5ετους θητείας πυροσβεστών και αμέσως μετά αυτοδικαίως θα εντάσσονται στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, καταλαμβάνοντας νέες οργανικές θέσεις, που θα συσταθούν με Προεδρικό Διάταγμα και ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας απ’ όπου προέρχονται. Όπως αναφέρει η τροπολογία, με Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζεται ότι η μονιμοποίησή τους μπορεί να γίνει και πριν την παρέλευση της πενταετίας, ενώ τους απονέμεται αναδρομικά από 9/2/2017 ο βαθμός του πυροσβέστη αναφορικά με την επετηρίδα και τις βαθμολογικές προαγωγές τους.
http://www.rizopoulospost.com/boulh-perase-h-tropologia-gia-tous-pyrosbestes/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-newsletter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου