ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Δύο χρόνια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Ψέματα, «κωλοτούμπες», 3ο μνημόνιο, μέτρα, πλημμύρα μεταναστών και…μάθημα για gay-trans στα σχολεία


Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας υποσχόμενος πώς θα φέρει την ελπίδα και έρχεται να σκίσει τα μνημόνια. Όχι όμως μόνο αυτά δεν έγινε, αλλά υπέγραψε ένα ακόμη μνημόνιο, πολύ πιο σκληρό, η ύφεση συνεχίστηκε, η αφαίμαξη από τα ελληνικά νοικοκυριά συνεχίστηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ θολωμένος από τους κυβιστήσεις πανηγυρίζει γιατί έδωσε 300-400 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Έτσι νομίζει ότι έλυσε τα προβλήματα του ελληνικού λαού.

Σε ένα κείμενο 8 σελίδων που εξέδωσε χθες το βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου για να αναδείξει το κυβερνητικό του έργο ανέφερε περισσότερα γι” αυτά που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έκαναν παρά γι” αυτά που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπραξαν. Εκείνο που παραγνωρίζει όμως είναι πώς ο ελληνικός λαός έστειλε το ΠΑΣΟΚ στο όριο να μπει στη Βουλή και καταδίκασε την ΝΔ του Α. Σαμαρά στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
Πέραν όμως των αριθμών που αναφέρονται σε αυτό το 8σέλιδο θα σταθούμε σε δύο σημεία προς το τέλος του κειμένου που βρίσκονται αυτές τις μέρες στην επικαιρότητα και έχουν να κάνουν με την πρόκληση των στρατιωτών αλβανικής καταγωγής και την απίστευτη απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να διδάξει στους μαθητές για τους gay και τους τρανσέξουαλ.
«Ψηφίστηκε ο νόμος για την ιθαγένεια, δίνοντας τέλος στην ομηρία των παιδιών της δεύτερης γενιάς μεταναστών. Είναι ένα βήμα σύμφωνο με τις αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και μιας ανοιχτής κοινωνίας, σύμφωνο με τους ευρωπαϊκούς ορίζοντες της χώρας. Ένα βήμα που η κυβέρνηση Σαμαρά αρνούνταν πεισματικά να κάνει, προσκολλημένη στις ακροδεξιές αγκυλώσεις της. Είναι ένας νόμος που εξασφαλίζει την ένταξη χιλιάδων παιδιών, τα οποία θα αποτελέσουν μοναδικό πλούτο για την ελληνική κοινωνία», αναφέρεται στο κείμενο του Μεγάρου Μαξίμου.
Βλέπουμε τα οφέλη του νόμου αυτού και οι μεγάλες… εκπλήξεις ακόμη δεν έχουν διαφανεί. Μάλιστα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φρόντισε να συνδυάσει την ψήφιση του σχετικού νόμου με το άνοιγμα των συνόρων στους μετανάστες και τους πρόσφυγες μετατρέποντας την Ελλάδα σε αποθήκη «μεταναστών» χωρίς κανείς να γνωρίζει ποιοι είναι και τι επιδιώκουν. Και νομίζουν στην κυβέρνηση πώς αυτοί θα αφομοιωθούν.
Όπως αφομοιώθηκαν και τα παιδιά των Αλβανών, τα οποία μπήκαν στον ελληνικό στρατό και σχηματίζουν με τα χέρια τους το «αλβανικό αετό», το σύμβολο της «Μεγάλης Αλβανίας», προσβάλλοντας τη στολή που φορούν και το εθνόσημο. Έτσι θα αφομοιωθούν και οι Πακιστανοί, οι Αφγανοί και το κάθε καρυδιάς καρύδι που έχει περάσει από την Τουρκία στα νησιά ή έχει προωθηθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Το σημαντικότερο ωστόσο είναι τι θα συμβεί με αυτούς που μπαίνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις ως μη Έλληνες στο γένος. Αυτοί οι άνθρωποι με τους στρατιώτες που κάνουν τον «αλβανικό αετό», και απ” ότι φαίνεται δεν είναι μόνο οι επτά στο Μεσολόγγι, τι θα πράξουν αν η Ελλάδα εμπλακεί σε πολεμική σύρραξη με την Τουρκιά ή κληθεί να υπερασπιστεί τα βόρεια σύνορα της; Ας μας απαντήσουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάμε σε ένα άλλο θέμα που απασχολεί από χθες την επικαιρότητα. «Ψηφίστηκε το διευρυμένο σύμφωνο συμβίωσης για ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια. Ήταν κάτι που όχι μόνο αποτελούσε υποχρέωση της χώρας (και είχε καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη θεσμοθέτησή του), αλλά και γενναίο βήμα στην κατεύθυνση μιας κοινωνίας ανοιχτής και ανεκτικής για όλους», αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας.
Όχι όμως ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης αλλά θέλει να το επιβάλει και στα σχολεία για να ενημερώνονται οι μαθητές. Το μάθημα των θρησκευτικών είναι περιττό, αλλά η διδασκαλία για τους gay και τους τρανσέξουαλ είναι απαραίτητη και θα βοηθήσει τους νέους.
Πόσο θα συνεχιστεί ο κατήφορος ακόμη; Και δεν μιλάμε για τον οικονομικό. Αυτό φαίνεται συνεχώς από τα στοιχεία. Από το γεγονός ότι η αξιολόγηση δεν κλείνει και τα μέτρα, τα νέα μέτρα πλησιάζουν.
Έχουν το θράσος στο Μέγαρο Μαξίμου να μιλούν μετά το φιάσκο του Αυγούστου του 2015 για «σκληρή διαπραγμάτευση». «Συγκρούστηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βάζοντας στην ατζέντα τα δίκαια της ελληνικής κοινωνίας αλλά και τις μεγάλες προοπτικές της οικονομίας, που για χρόνια λίμναζε», αναφέρεται και βεβαίως τα αποτελέσματα τα είδαμε και πολύ περισσότερα τα αισθάνθηκε ο ελληνικός λαός στην τσέπη του.
Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ πώς ενώ οι Σαμαράς-Βενιζέλος είχαν συμφωνήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα στο 4,5% για το 2018 αυτοί έκαναν τα πάντα για να το μειώσουν μόνο που όχι μόνο δεν μειώνεται κάτω του 3,5% που είχε δεσμευτεί ο κ. Τσίπρας, αλλά όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει στο 3,5% και το 2019.
Εξακολουθεί να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για 13η σύνταξη, όταν πρόκειται για ένα εφάπαξ βοήθημα που έδωσε η κυβέρνηση στους χαμηλοσυνταξιούχους και το Ευ. Τσακαλώτος ζήτησε συγνώμη από τους δανειστές και δεσμεύτηκε γραπτώς πώς δεν πρόκειται να ξαναδώσει κοινωνική παροχή πριν λάβει την άδεια τους.
Διαβάστε ασχολίαστα μερικά ακόμη από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:
-Αποτρέψαμε τη συρρίκνωση όλων των συντάξεων, που θα επέφερε η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, καθώς και τη συνολική κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.
-Αποτρέψαμε τις προγραμματισμένες περικοπές στην υγεία και την παιδεία, που περιγράφονταν στον προϋπολογισμό του 2014.
-Αποτρέψαμε την οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ, την οποία Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν συμφωνήσει να αρχίσει να υλοποιείται από το δεύτερο εξάμηνο του 2015.
-Αποτρέψαμε την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, η οποία από 1/1/2015 θα επέφερε κοινωνικό χάος.
-Αποτρέψαμε τον διπλασιασμό του φόρου στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο νερό, που αποτελούσε δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.
-Αποτρέψαμε το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ώστε να χρηματοδοτείται το χρέος. Καταφέραμε και βρήκαμε λύση που συνδυάζει την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την εξασφάλιση πόρων για τα κρατικά ταμεία, πέραν του χρέους.
-Νομοθετήσαμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα χρέη προς το δημόσιο.
-Καταργήθηκε επί της ουσίας, το διαρκές αυτόφωρο και η προσωποκράτηση για εκατομμύρια οφειλέτες του δημοσίου. Το όριο για την ποινική δίωξη που ήταν μόλις στα 5.000 ευρώ, προσδιορίστηκε πρώτα στις 50.000 και, πλέον, με νέα απόφαση βρίσκεται στις 100.000 ευρώ, προστατεύοντας έτσι τη συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών από τον κίνδυνο της φυλάκισης.
Για τα δύο τελευταία απλά να αναφέρουμε πώς η ρύθμιση των 100 δόσεων τινάχθηκε στον αέρα μετά τις αντιδράσεις της τρόικας, ενώ η ΣΥΡΙΖΑ (όσον αφορά στο δεύτερο) ξέχασε να πει πώς έχουν αρχίσει οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη κάτω των 5.000 ευρώ.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου