ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Υπόλοιπα ενιαίας 2016 μαζί με υπόλοιπα συνδεδεμένων 2015 μέχρι τέλος Φλεβάρη


Υπόλοιπα αρκετών εκατ. ευρώ για την ενιαία ενίσχυση 2016 καθώς και υπόλοιπα από διασταυρωτικούς ελέγχους που θα περιλαμβάνουν καθεστώτα συνδεδεμένων ενισχύσεων καθώς και υπόλοιπα εξισωτικής 2015 θα περιλαμβάνονται στις πληρωμές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το πρώτο δίμηνο του 2017 δηλαδή μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.  Όσον αφορά τις εκκρεμότητες του 2015 υπενθυμίζεται ότι αυτές ήταν προσγραμματισμένες να καταβληθούν τον Δεκέμβριο ωστόσο η απόφαση του Οργανισμού Πληρωμών ήταν να μετατεθούν για λίγο αργότερα. Στο μεταξύ το ΥπΑΑΤ δηλώνει έτοιμο να ξεκινήσουν οι καταβολές της επιστροφής στο πετρέλαιο άμεσα, με το τελικό ποσό που θα δοθεί πάντως να αναμένεται αρκετά μειωμένο σε σχέση με αυτό που περίμεναν οι αγρότες.

Υπόλοιπα τσεκ 2016 και εκκρεμότητες 2015
Μαζί αναμένεται να καταβληθούν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπόλοιπα από το 2016 που αντιστοιχούν σε αρκετά εκατ. ευρώ. Άλλωστε σημαντικός αριθμός δικαιούχων δεν είχαν λάβει την ενίσχυση ακόμα και μετά την  εξόφληση του τσεκ για λόγους που σχετίζονται με διασταυρώσεις ή καθυστερημένη μεταφορά στοιχείων από το Υπ. Οικ. στον ΟΠΕΚΕΠΕ.  Άλλωστε και η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε λόγο για περιπτώσεις που επηρέασαν ολικά ή µερικά την πληρωµή των δικαιούχων, οι οποίες «µετά τον απαραίτητο διασταυρωτικό έλεγχο σε συνεργασία και µε το υπουργείο Οικονοµικών, θα τακτοποιηθούν σε επόµενες πληρωµές». Σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμούν, μεταξύ άλλων πληρωμές για περίπου 50 εκατ. ευρώ για τη βασική ενίσχυση και 15 εκατ. ευρώ για το πρασίνισμα.
Πετρέλαιο ακούνε και πετρέλαιο δεν βλέπουν
Με νέες δηλώσεις του ο Υπ. ΑΑΤ κ. Β. Αποστόλου, ανήγγειλε άμεση πληρωμή επιστροφών στο πετρέλαιο ακόμα και μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Προς το παρόν πάντως τα πράγματα μοιάζουν...παγωμένα στο υπουργείο που έχει βγει εκτός προθεσμίας και για την πρόσκληση της Βιολογικής Γεωργίας, σε σχέση με όσα είχαν αναφερθεί οι ιθύνοντες. Κρίσιμο σημείο επίσης θα είναι το ύψος των πληρωμών για το πετρέλαιο καθώς όλα δείχνουν ότι δε θα ξεπερνούν τις 120-130 εκατ. ευρώ, ποσό κατά πολύ μειωμένο σε σχέση με παλαιότερες εξαγγελίες της Βάθης που έκαναν λόγο για τα διπλάσια χρήματα.
http://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου