ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

"ΑΣΦΑΛΕΙΑ" ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το διαδίκτυο και η χρησιμότητα του, αποτελούν τεράστια πηγή γνώσης, πληροφορίας και πολύτιμο εργαλείο της καθημερινότητας. Δυστυχώς όμως η χρήση του δεν εγγυάται ασφάλεια ιδιαίτερα για τους ανήλικους χρήστες που "σπαταλούν" το χρόνο τους μπροστά στην οθόνη με την ιντερνετοφιλία και σε ιστοσελίδες που εγκυμωνούν πολλούς 
κινδύνους. 
Οι ανήλικοι χρήστες του Διαδικτύου, αρκετές φορές "σερφάρουν" σε ακατάλληλα ή επιβλαβή γι αυτούς περιεχόμενα που κυκλοφορούν. Η ενημέρωση των γονέων αλλά και των ίδιων των παιδιών για τους τρόπους αποτελεσματικής προστασίας απο τους κινδύνους του διαδικτύου, είναι πλέον απαραίτητη. 
 Η Τοπική Διοίκηση Χαλκιδικής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ), σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης, διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο- Μύθοι και διαδικτυακή πραγματικότητα". Ομιλητής θα είναι ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Δημήτρης Πάλλης, μεταξύ άλλων, τόνισε τη σημασία της σωστής ενημέρωσης του διαδικτύου και την αποτελεσματική προστασία απο τους "επικίνδυνους" ιστότοπους:
Το Διαδίκτυο, είναι πλέον μία τεράστια αγορά γνώσεων και πληροφοριών. Δυστυχώς όμως ο κάθε χρήστης μπορεί να διοχετεύσει πληροφορίες, χωρίς να υπάρχει άμεσος έλεγχος των πληροφοριών που αναρτεί. Εννοώ οτι δεν υπάρχει κάποια κυβερνητική αρχή που ελέγχει το περιεχόμενο του πριν αναρτηθεί. Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο  δεν είναι ακίνδυνη. Υπάρχουν κακόβουλοι χρήστες και  δυνατότητες πρόκλησης σε προσωπικό επίπεδο, ιδιαίτερα σε ανήλικους χρήστες. Η παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, η πορνογραφία, η παραπλάνηση, η προσφορά διαφόρων "ύποπτων" και παράνομων προϊόντων  είναι συχνά φαινόμενα  στο Ίντερνετ και ο περιορισμός τους είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Προς αποφυγή όλων αυτών που προανέφερα, η καλύτερη προστασία είναι η γνώση. Έτσι αποφασίσαμε σε συνεργασία με την Α/θμια & Β/θμια εκπαίδευση, με κύριο ομιλητή τον Υποστράτηγο κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκη, να ενημερώσουμε τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο". 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00 στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου Χαλκιδικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου