ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ !!!!!!!!!!!!


Η ανάδειξη της παραδοσιακής Κουζίνας, αποτέλεσε έναν από τους κύριους στόχους της  Γαστρονομικής Συνάντησης που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος
“Άγιος Δημήτριος” Χαρίεσσας, σε συνεργασία με τον Sous Chef Ιωάννη Κελεσίδη και μέλος της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος.
Ο τίτλος της εκδήλωσης “Ελλήνων Δειπνοπαράδοση”, σκιαγραφούσε αμέσως το ύφος της. Η συμμετοχή του  κόσμου τεράστια, η επιτυχία μοναδική !
Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων (17/12/2016) ξεκίνησε με την έναρξη του Φεστιβάλ Παραδοσιακής Γαστρονομίας.

Ακολούθησε παρουσίαση Συλλόγων και ομιλίες απο την κ. Ηρώ Φωστηροπούλου, τον διαιτολόγο – διατροφολόγο Αθανάσιο Τόπη και από τον Πρόεδρο της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδας CHEF, Σπύρο Δόση. Ακολούθως παρουσιάστηκαν παραδοσιακά εδέσματα από Μακεδονία, Πόντο, Σμύρνη, Θράκη και Κρήτη.
Η δεύτερη ημέρα (18/12/2016) περιελάμβανε παρουσίαση τοπικής κουζίνας και διαγωνισμό παραδοσιακής γαστρονομίας. Λογιών – λογιών παραδοσιακές γεύσεις δεκαετίας 1920-1930 μαγειρεύτηκαν και παρουσιάστηκαν στους κριτές και στους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.
Όλες οι διαγωνιζόμενες εντυπωσίασαν τους άπαντες με τις γαστρονομικές παραδοσιακές τους δημιουργίες, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Μπάμπα, Τσουμπλέκ, Τσιγαρίδες, Θρακιώτικος Καπαμάς, βαρένικα , οτία, βλάχικες πίτες, παστουρμάς και πολλές ακόμη ελληνικές παραδοσιακές γευστικές δημιουργίες, παρουσιάστηκαν από γυναίκες των Συλλόγων “Άγιος Δημήτριος” Χαρίεσσας,  “Κρητικών” Ν. Ημαθίας, “Μίεζας” Κοπανού, Βλάχων Βέροιας, “Ποντιακά Νιάτα” Άνω Ζερβοχωρίου, “Ξεχασμένης”.Γ Σεφέρης, “Κάμπου Νάουσας”.
Οι διακεκριμένοι κριτές, επαγγελματίες του είδους,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδας CHEF Σπύρος Δόσης, τα μέλη της Ένωσης PASTRY CHEF, η κ. Μάλλιου Χριστίνα, η κ. Ρένα Διαμαντίδου και ο κ. Δημήτρης Μάντσιος, απήλαυσαν μια ιεροτελεστία γεύσεων και αρωμάτων και όπως ήταν αναμενόμενο, η διαδικασία για την επιλογή νικητών, ήταν άκρως “δελεαστική”.  
Οι 2ήμερες εκδηλώσεις  του πολιτιστικού Συλλόγου Χαρίεσσας “Ελλήνων Δειπνοπαράδοση”, πραγματοποιήθηκαν στον πολυχώρουΒετλανς” του Δήμου Νάουσας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας
Πρόκειται για έναν πρωτότυπο Διαγωνισμό Μαγειρικής και Γαστρονομίας που αφενός θα συμβάλει στην ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών γεύσεων και αφετέρου θα δημιουργήσει εμπειρίες και θα δώσει ευκαιρίες στους λάτρεις της κουζίνας και γιατί όχι…. στους αυριανούς επαγγελματίες Σεφ. Για ακόμη μια φορά οι αξιέπαινες προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου “Άγιος Δημήτριος” ανέβασαν τον πήχη ψηλά στην γνωριμία και διάδοση των τοπικών παραδοσιακών Ελληνικών γεύσεων !
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Ν.Ημαθίας κ.Καλαιτζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης, ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Μάντσιος Δημήτριος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Καρατζιούλα Ν. , οι Δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Λαζαρίδου, Α. Παντζαρτίδης, Δ Μπαλτατζίδου, Β.Τζουβάρας, Θ. Γαϊτανίδης, Α. Μαλάκη. Ο τοπ. πρόεδρος Χαρίεσσας Δ. Σιδηρόπουλος, η πρόεδρος Ζερβοχωρίου Τσαλίλη Χριστίνα τ.σ. Σ Γεωργιάδης. Ο καθηγητής Εμ.Βαλσαμίδης, ο Ιερέας Παπαθεοδώρου Νικόλαος, ο κ. Σ. Ζάχος, ο τουριστικός όμιλος Βέροιας, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων,
Κ.Α.Π.Η. Χαρίεσσας, η Εκκλησιαστική επιτροπή Χαρίεσσας, η δ/ντρια και η δασκαλα του νηπιαγωγείου Χαρίεσσας Γ. Λαφάρα & Κ. Εξηντάρα.
Ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις για την πολύτιμη στήριξη της εκδήλωσης, κρασιά VAENI, Κοντόπουλος εξοπλισμοί , τους φούρνους Θανασούλης, Σιδέρης, Καραντώνης, κρεοπωλείο Βαλάντης, τροφοδοσίες Τζήτζας Απόστολος, Σαραντίδης Χρήστος Εμπόριο φρούτων ΄΄ Άγιος Χριστόφορος ΄΄, φωτογραφείο Σπαθοπούλου.
Ευχαριστούμε τους πολιτιστικούς συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, τις γυναίκες που μαγείρεψαν, τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας. 
Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος .

ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου