ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Εορταστικός μποναμάς για τους αγρότες, με πληρωμές ΕΛΓΑ για ζημιές 2016


Ανακούφιση αναμένεται να επέλθει στον αγροτικό κόσμο την περίοδο των εορτών καθώς εκτός από την πολυαναμενόμενη πληρωμή του τσεκ, σειρά θα πάρει η εξισωτική, ενώ και ο ΕΛΓΑ ετοιμάζεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου να καταβάλει ποσά για ζημιές του 2016. Όπως γνωστοποίησε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Φάνης Κουρεμπές, η πληρωμή για ζημιές του 2016  αναμένεται να πραγματοποιηθεί την εβδομάδα πριν την Πρωτοχρονιά. Αν και το ύψος της πληρωμής δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑγροΤύπου το ποσό θα είναι μεγαλύτερο από το 1,3 εκατ. ευρώ που είχε πρόσφατα καταβληθεί από τον Οργαισμό Ασφαλίσεων. Επίσης, έως το τέλος του μήνα θα πληρωθεί πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ για ζημιές που είχαν γίνει το 2011 από περονόσπορο  και το 2012 από πυρκαγιές.
«Θα κλείσει το πρόγραμμα για τον περονόσπορο του 2011 και τις πυρκαγιές του 2012 και θα καταβληθεί πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους για να μη χαθούν τα χρήματα. Γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν και οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από την πυρκαγιά στον ελαιώνα της Άμφισσας το 2013. Ωστόσο αν δεν προλάβουμε για την Άμφισσα, η αποζημίωση θα καταβληθεί τον Ιανουάριο του 2017» διευκρίνισε ο κ. Κουρεμπές.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι στις ζημιές του 2016 που θα πληρωθούν στο τέλος του μήνα περιλαμβάνονται και αποζημιώσεις για αμπέλια της Κρήτης που είχαν πληγεί από τον καύσωνα και ανεμοθύελλα του καλοκαιριού. Ερωτώμενος για την πορεία των αποζημιώσεων για ζημιές που είχαν υποστεί καλλιέργειες φασολιών σε Καστοριά και Φλώρινα ο κ. Κουρεμπές επιβεβαίωσε ότι οι εκτιμήσεις έχουν ολοκληρωθεί ωστόσο εκκρεμούν τα πορίσματα, καθώς προηγούνται τα πορίσματα για προγενέστερες ζημιές στις περιοχές αυτές.
http://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου