ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης: Η τελευταία ελπίδα πολλών απελπισμένων !!!!!!! Η μεγάλη περιπέτεια της 16χρονης Παρασκευής απο την Πιερία

* ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ 2η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
* ΤΟ 16ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΞΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑΝ» ΠΟΛΥΕΞΟΔΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Σε μια εποχή -ακόμη και τώρα σ’ αυτή την κρίση- όπου πάρα πολλά στην ταλαίπωρη Ελλάδα ζυγίζονται και μετριούνται με το συμφέρον και με το χρήμα, έρχονται στην επιφάνεια κάποια φωτεινά παραδείγματα απλών, σεμνών και ταπεινών ανθρώπων που σε κάνουν να ελπίζεις ότι μέσα στα ερείπια της πολυεπίπεδης παρακμής που ζούμε, δεν χάθηκαν όλα, υπάρχουν ακόμη αξίες, δεν πέθανε το ελληνικό φιλότιμο!
Ένα τέτοιο παράδειγμα απλού, σεμνού και ταπεινού ανθρώπου είναι η περίπτωση του Νευροχειρουργού Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη που υπηρετεί στο Νοσοκομείο τής Μυτιλήνης. Η φήμη του συνεχώς εξαπλώνεται παντού στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, διότι τολμά και κάνει δύσκολες νευροχειρουργικές επεμβάσεις, τη στιγμή που άλλοι ανά την Ελλάδα συνάδελφοί του δεν αναλαμβάνουν τέτοιες εγχειρήσεις ή αναλαμβάνουν μόνο με το …αζημίωτο!

Η τελευταία ελπίδα πολλών απελπισμένων

Σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων και συγγενών ασθενών, άλλοι Γιατροί δεν αναλαμβάνουν τέτοιου είδους εγχειρήσεις επειδή δεν μπορούν ή δεν θέλουν, ενώ άλλοι Γιατροί συμβουλεύουν -εν μέσω κρίσης- για μετάβαση των ασθενών στο εξωτερικό!
Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, υπάρχουν και Γιατροί που ξεγράφουν ασθενείς, που δίνουν χρονικές διορίες ζωής ή που καθοδηγούν συγγενείς ασθενών για να πάνε σε μεγάλα νοσοκομεία τής Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε ιδιωτικές κλινικές ή που αφήνουν υπονοούμενα οικονομικής φύσεως…
Πολλοί συγγενείς ασθενών, από διάφορα σημεία τής Χώρας, απελπισμένοι από την όλη κατάσταση, έχουν βρει μια τελευταία ελπίδα στα ελάχιστα φωτεινά παραδείγματα Γιατρών που υπάρχουν ακόμη στη Χώρα. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης.

Ο Επιστήμονας αλλά και ο Άνθρωπος, Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης.

Παιδί υπερπολύτεκνης οικογένειας ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδηςσπούδασε Ιατρική στην Αθήνα, ακολούθησε μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό κοντά σε διακεκριμένους χειρουργούς και πήρε ειδικότητα στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Άρχισε να γίνεται πολύ γνωστός όταν πραγματοποίησε και την πρώτη επέμβαση bypass εγκεφάλου σε δημόσιο νοσοκομείο τής Ελλάδας.
Ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης δεν βλέπει τους ασθενείς του ή τους συγγενείς τους σαν πελάτες του αλλά ως συνανθρώπους του, ως πλάσματα του Θεού. Και τον εαυτό του δεν τον βλέπει σαν έμπορο ιατρικών υπηρεσιών αλλά ως Ερευνητή Επιστήμονα, ως Λειτουργό και Υπηρέτη και θεράποντα της Ιατρικής επιστήμης με σκοπό να διακονήσει την υγεία των ασθενών του. Πρόκειται για έναν σύγχρονο Καλό Σαμαρείτη Γιατρό!
 
Η μεγάλη περιπέτεια της 16χρονης Παρασκευής από τον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας

Μια από τις τελευταίες επεμβάσεις που έκανε ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης ήταν η χειρουργική επέμβαση εγκεφάλου που πραγματοποίησε στη 16χρονη Παρασκευή Γιώτσα, από τον Άγιο Σπυρίδωνα Δ.Δίου-Ολύμπου Πιερίας. Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα αγγελούδι που γεννήθηκε με προβλήματα αιμάτωσης του εγκεφάλου, για ένα παιδί που κάποιοι Γιατροί το είχαν ξεγράψει αφού του έδιναν διορία έως δύο χρόνια ζωής, μόνο!
Η ταλαιπωρία των γονέων και των αδελφιών, εδώ και 16 χρόνια, πάρα πολύ μεγάλη. Τον τελευταίο χρόνο ζούσαν με την πρόβλεψη κάποιων Γιατρών ότι είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη γλυκιά τουςΠαρασκευούλα. Έπρεπε ή να ξεπουληθούν (αν μπορούσαν, εν μέσω κρίσης) για να γίνει επέμβαση στο εξωτερικό ή να βρουν κάμποσες χιλιάδες ευρώ για να γίνει επέμβαση σε κάποιο νοσοκομείο τής Αθήνας.
Ήδη τον τελευταίο χρόνο (πριν γίνουν οι δύο εγχειρήσεις από τον Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη) πολλαπλασιάστηκαν τα κινητικά προβλήματα της Παρασκευούλας, τόσο στα χέρια όσο και στα πόδια. Το παιδί βυθιζόταν συχνά σε λήθαργο. «Χανόταν» ξαφνικά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Όλοι περίμεναν το τέλος της, μέχρι που η μητέρα τού παιδιού, η Ολυμπία Γιώτσα, πληροφορήθηκε για τα επιστημονικά και χειρουργικά επιτεύγματα ενός Γιατρού που υπηρετούσε στη Μυτιλήνη, πληροφορήθηκε όμως και για την ανθρωπιά του, για την καλοσύνη και την αγάπη προς τους συνανθρώπους του.
Τότε ήταν που πολλοί «έπεσαν» επάνω της και την απέτρεπαν, θέτοντάς της το ερώτημα: Είναι δυνατόν στην Ελλάδα ένας Περιφερειακός Γιατρός και μάλιστα σε Δημόσιο Νοσοκομείο, όπως τής Μυτιλήνης, να κάνει τέτοιες πολύ δύσκολες επεμβάσεις, όταν Γιατροί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη «συμβούλευαν» είτε για επέμβαση στο εξωτερικό, είτε για επέμβαση στην Ελλάδα που όμως θα κόστιζε μια περιουσία;
Η οικογένεια βρέθηκε σε μεγάλο προβληματισμό για το τι έπρεπε να κάνει, δηλαδή αν έπρεπε να αφήσουν την Παρασκευούλα να πεθάνει στη μοίρα της ή να μεταβούν, μέσα σ’ ένα πεντάμηνο, για δύο δεκαπενθήμερα στη Μυτιλήνη, με τόσα και τόσα έξοδα μετάβασης και διαμονής, προκειμένου το παιδί τους να κάνει μια εγχείρηση από έναν άσημο (γι αυτούς, μέχρι τότε) Γιατρό ενός Περιφερειακού Νοσοκομείου… Τελικά, πήραν τη μεγάλη απόφαση να πάνε στη Μυτιλήνη!

Δύο επιτυχημένες επεμβάσεις

Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε στους γονείς το γεγονός ότι στις επικοινωνίες που είχαν με τον ΓιατρόΕυρυβιάδη Μπαϊραμίδη, εκείνος τούς είχε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι δεν δέχεται χρήματα για να παράσχει τις υπηρεσίες του, ότι τον ενδιαφέρει μόνο η υγεία τής Παρασκευούλας και η θετική έκβαση της εγχείρησης.
Επίσης, εντύπωση τους προξένησε ότι ο Γιατρός συνέστησε στην οικογένεια του Δημήτρη και της Ολυμπίας Γιώτσα να επισκεφθούν, πριν τις δύο εγχειρήσεις, τον Άγιο Ραφαήλ, τον προστάτη τής Λέσβου.
Έγιναν δύο επιτυχημένες επεμβάσεις. Η μία έγινε τον περασμένο Ιούλιο (2016) ενώ η άλλη έγινε πριν από λίγες ημέρες (Νοέμβριος 2016). Την εγχείρηση πραγματοποίησε ιατρική και νοσηλευτική ομάδα τού Νοσοκομείου Μυτιλήνης με επικεφαλής τον Νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, με παρόντα και τον ΑναισθησιολόγοΑνδρέα Μήτσου.
Η οικογένεια είναι ακόμη στη Μυτιλήνη και σε λίγες μέρες θα επιστρέψει στον Άγιο Σπυρίδωνα Δ.Δίου-Ολύμπου Πιερίας.

Ευχαριστήριο Οικογένειας Δημήτρη και Ολυμπίας Γιώτσα

Ως Οικογένεια θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, Φορείς, Συλλόγους, φίλους και γνωστούς για την οικονομική και ηθική στήριξη που μας παρείχαν προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα καθώς και όλα τα απαραίτητα για μετάβαση και διαμονή στη Μυτιλήνη με σκοπό να τακτοποιηθεί και η δεύτερη φάση μιας αρκετά σοβαρής υπόθεσης υγείας τής κόρης μας, Παρασκευής.
Ήδη κρίνεται ως επιτυχής η δεύτερη εγχείρηση στον εγκέφαλο στην οποία υποβλήθηκε η κόρη μας, αυτές τις μέρες. Την εγχείρηση πραγματοποίησε ιατρική και νοσηλευτική ομάδα τού Νοσοκομείου Μυτιλήνης με επικεφαλής τον φημισμένο Νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, γι αυτό και ευχαριστούμε το Νοσοκομείο και όλους τούς συμμετέχοντες στην εγχείρηση.
Ιδιαίτερα όμως, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μπαϊραμίδη, όχι μόνο για την επιτυχημένη επέμβαση που ως Ειδικός Ιατρός πραγματοποίησε, αλλά και για την ανιδιοτέλειά του, αφού δεν μας είδε σαν πελάτες αλλά μας αντιμετώπισε με πολλή αγάπη, ως συνανθρώπους του!
Για τη δεύτερη μετάβαση και διαμονή μας, για κάμποσες μέρες, στη Μυτιλήνη χρειάστηκαν χρήματα που δεν είχαμε, γι αυτό και ευχαριστούμε θερμά τον τομέα Πρόνοιας του Συλλόγου «Μέγας Βασίλειος» (σε Αθήνα και Μυτιλήνη), τον Σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού» Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Δημόπουλο και τους Αντιδημάρχους Αθανάσιο Καλαϊτζή και Ιωάννη Πούλιο, την Πρόεδρο της Κοινότητας Βροντούς Δ.Δίου-Ολύμπου Παναγιώτα Τζιάφα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα Δ.Δίου-Ολύμπου Ηλία Γκρίνια, καθώς επίσης και τους εξής Συλλόγους: Πολιτιστικό Σύλλογο Βροντούς Πιερίας,Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν.ΠιερίαςΠολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Σπυρίδωνα Πιερίας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΣΠΕΚΟ Βροντούς, τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα «Η Περίθαλψις», αλλά και αρκετούς φίλους και γνωστούς. Ευχαριστούμε λοιπόν όλους αυτούς τούς φορείς και συλλόγους καθώς και εκείνους τους συνανθρώπους μας που εν μέσω κρίσης συνεισέφεραν οικονομικά και ηθικά στην υπόθεση αυτή.
Τέλος, ζητούμε τις προσευχές όλων για την περαιτέρω βελτίωση της υγείας τής κόρης μας.

Δημήτρης και Ολυμπία Γιώτσα
κάτοικοι Αγίου Σπυρίδωνα Ν.Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου