ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Ανοιχτά σήμερα η αγορά της Λάρισας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 15:00

Με έντονες διαμαρτυρίες και κήρυξη απεργίας, ξεκίνησαν οι εμποροϋπάλληλοι της Λάρισας την πρώτη Κυριακή λειτουργίας των καταστημάτων, με αφορμή τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που άρχισαν την περασμένη βδομάδα. Οι περισσότεροι εμποροϋπάλληλοι καταγγέλλουν πως δεν πληρώνονται τις Κυριακές για την επιπλέον εργασία τους, γεγονός που θα συμβάλλει στην "μεικτή" εικόνα των ανοιχτών καταστημάτων σήμερα στη Λάρισα. 
Τα κατασήματα που υπάγονται στον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας θα κλείσουν στις 15:00 το μεσημέρι, ύστερα και απο την σχετική ανακοίνωση. Τα πολυκαταστήματα των πολυεθνικών εταιριών και τα Σούπερ Μάρκετ, θα είναι ανοιχτά απο τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας:


Ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη σήμερα της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου εξέδωσε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας επισημαίνοντας ότι το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6/11 είναι προαιρετικό. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
“Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013, η ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος είναι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης του δεκαημέρου είναι η Τρίτη, 1 Νοεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Παράλληλα με τα ως άνω, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της συγκεκριμένης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή αυτή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).
Το προτεινόμενο ωράριο (κατά πλειοψηφία) για τα καταστήματα – μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας που επιθυμούν να λειτουργήσουν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου είναι : 11:00 – 15:00”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου