ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Την 104η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό τίμησε η Κατερίνη !!!!

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι επετειακές εκδηλώσεις για την 104η Επέτειο Απελευθέρωσης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στο μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη Σβορώνου, τελέστηκε τρισάγιο από τον  Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος , Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη, π. Βαρνάβα Λεοντιάδη και στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια από το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Π.Ε.Πιερίας, το Διοικητή της 24ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας
Κατερίνης, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας, από εκπροσώπους  της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Πιερίας, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ν.Πιερίας, του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΔΕΣ ΠΑΟ Ν.Πιερίας, από μαθητές του 11ου  Δημοτικού Σχολείου και του 3ου  ΓΕΛ Κατερίνης, από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, από εκπρόσωπος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σβορώνου ΄΄Ο ΣΒΟΡΩΝΟΣ΄΄, του Λαογραφικού Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου Νεοκαισάρειας
Πιερίας «Ο ΠΟΝΤΟΣ», του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας »ΚΟΤΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣ», του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Κατερίνης, του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Ανδρομάχης ΄΄ Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός΄΄, του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας » Ο ΟΛΥΜΠΟΣ», του Συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», από το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού «ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ»
και από εκπρόσωπο του πολιτικού κόμματος "ΤΕΛΕΙΑ".
Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016  με την καθιερωμένη παρέλαση. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο  Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης και τη  Βουλή  των Ελλήνων εκπροσώπησε ο Βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χαρίλαος Τζαμακλής. Στις επετειακές εκδηλώσεις παρέστη τιμώντας με την παρουσία του και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, που παρακολούθησε την παρέλαση και χειροκρότησε τους παρελαύνοντες.
Επίσημη Δοξολογία τελέστηκε το πρωί της Κυριακής  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου με το Ιερατείο της πόλης, όπου τον
πανηγυρικό εκφώνησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία
Μαυρίδου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Με οδηγό το ιστορικό παρελθόν, οφείλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, να μιλήσουμε στους νεότερους για όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία αλλά και να δουλέψουμε για την ευημερία, την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις αξίες και τα ιδανικά που μας κληροδότησαν και να προσπαθήσουμε για μια Ελλάδα δυνατή και ισχυρή στη διεθνή σκηνή. Οι Έλληνες, σήμερα, αυτή την κρίσιμη συγκυρία,  οφείλουμε στους προγόνους και στους απογόνους μας, να προχωρήσουμε μπροστά και να βγούμε από το αδιέξοδο της κρίσης. Έχουμε χρέος,  να παραδώσουμε  στις επόμενες γενιές τα μηνύματα της αναγέννησης, της αισιοδοξίας,  της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, παραμερίζοντας τις προσωπικές εμπάθειες και αντιπαλότητες».

Ακολούθως, στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη, τον εκπρόσωπο της Βουλής  των Ελλήνων,  Βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χαρίλαο Τζαμακλή, το Δήμαρχο Κατερίνης, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δ/κτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δ/κτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης,  τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης και το Δήμαρχο της Αυστριακής πόλης Moosburg.

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των Πεσόντων και η  τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Ακολούθησε η  μεγάλη παρέλαση των Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων και Συλλόγων και η δεξίωση στο Δημαρχείο Κατερίνης.

                   ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου