ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

OLYMPΟSBEER: Η ΜΠΙΡΑ... ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Η φρέσκια, απαστερίωτη μπίρα Golden Olymposbeer καινοτομώντας με τη μυστική της συνταγή έκανε το εξαγωγικό της ντεμπούτο στο Βέλγιο και συνεχίζει..
Με πολύ μεράκι και βασισμένη σε μία μυστική συνταγή γεννήθηκε στην Πιερία τον Μάιο του 2015 μία νέα μικροζυθοποιία, η OlymposBeer. Κόντρα στα capital controls και την αύξηση του ΕΦΚ στον ζύθο η φρέσκια, απαστερίωτη μπίρα Golden Olymposbeer που δημιούργησε ο μηχανολόγος μηχανικός Χρήστος Νταλαμπέκος κέρδισε το τοπικό καταναλωτικό κοινό, μπήκε σε επιλεγμένα σημεία σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη και Αθήνα και βγήκε και εκτός συνόρων κάνοντας το εξαγωγικό της ντεμπούτο στο Βέλγιο, μία απαιτητική και ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά......

Μάλιστα, το διάστημα αυτό ο κ.Νταλαμπέκος βρίσκεται σε επαφές για τα επόμενα βήματα της Olymposbeer στο εξωτερικό και δη στο Λονδίνο και στη γερμανική αγορά, ενώ εντός συνόρων προγραμματίζει την είσοδο στη Θεσσαλονίκη. Ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον κ.Νταλαμπέκο, έχει εκδηλωθεί και από επιχειρηματίες της Κίνας, οι οποίοι, όμως, ζητούν μεγάλες ποσότητες, που δεν είναι δυνατόν να καλύψει η μικροζυθοποιία.
Τι ξεχωρίζει την Olymposbeer από τις άλλες ελληνικές μικροζυθοποιίες;  «Η ιδιαίτερη, μοναδική της γεύση που δεν μοιάζει με καμία άλλη μπίρα μικροζυθοποίιας. Η Golden Olymposbeer είναι δική μου πατέντα. Είναι μία φρέσκια απαστερίωτη μπίρα μακράς ωρίμανσης με διακριτικό άρωμα, πλούσια γεύση και τεράστια επίγευση, που αρέσει στους καταναλωτές χωρών με παράδοση στην ζυθοποιία», απαντά ο Χρήστος Νταλαμπέκος, που, όπως δηλώνει στη Voria.gr, παλεύει με τη συνταγή της Olymposbeer από το 2006. Από τότε, δηλαδή, που δοκίμασε στη διάρκεια μίας έκθεσης τροφίμων στη Γερμανία για πρώτη φορά φρέσκια απαστερίωτη μπίρα και ερωτεύτηκε... τις φρέσκες μπίρες και τον κόσμο της μικροζυθοποιίας.
Με πορεία 26 χρόνων στη βιομηχανία τροφίμων αλλά και με εμπειρία από διευθυντικό πόστο στην πρώτη διδάξασα εταιρεία του χώρου, την Πειραϊκή Μικροζυθοποιία ο κ.Νταλαμπέκος ήθελε να καινοτομήσει με μία εξειδικευμένη συνταγή. Όταν την βρήκε, λοιπόν, δημιούργησαν μαζί με την τεχνολόγο τροφίμων σύζυγό του την μικροζυθοποιία στην Κατερίνη χωρίς να φοβηθούν ούτε την κρίση, ούτε τα capital controls, ενώ δεν λύγισαν στη συνέχεια ούτε με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον ζύθο, αν και όπως ομολογεί «μας έκοψε τα πόδια πάνω στο ξεκίνημα».
Με μοναδικό κωδικό την Golden Olymposbeer η μικροζυθοποιία της Πιερίας παράγει περίπου 100.000 φιάλες ετησίως. Σύμφωνα με τον κ.Νταλαμπέκο, εν ευθέτω χρόνω η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει και άλλες μπύρες, όπως μαύρες και pils.

Πηγή: http://voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου