ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας


Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:
1. Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 από ώρα 16:00 έως 21:00  και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

«Αιτήσεις χορήγησης αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2017».


Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, ανακοινώνεται ότι ξεκινά στις 27 Φεβρουαρίου 2017 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (www.minagric.gr) για τη χορήγηση αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου 2017.
Στην ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ. (www.minagric.gr, Ψηφιακές Υπηρεσίες) περιλαμβάνονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη

Μπλοκάκια: νέο μπάχαλο με διπλές εισφορές

Ακόμη κι αν οι εργοδότες τους (μέχρι δύο) δεχτούν να καταβάλουν το μερίδιό τους από την εργοδοτική εισφορά, τα «μπλοκάκια» καλούνται να πληρώσουν για το πρώτο δίμηνο εισφορές εις διπλούν

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, είτε είναι μισθωτοί που έχουν παράλληλα και «μπλοκάκι» είτε, κυρίως, είναι μη μισθωτοί και ασφαλίζονται σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ, θα πρέπει, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, να καταβάλουν δύο φορές το χαράτσι των νέων εισφορών, για τους ίδιους μήνες!

Θέσεις μαθητείας με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη – Ποιες επιχειρήσεις αφορά-Ο μισθός


Το κανονιστικό πλαίσιο ποιότητας μαθητείας καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εργασίας, Οικονομίας, Οικονομικών και Παιδείας, σύμφωνα με την οποία οι ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς κανέναν εργαζόμενο, μπορούν να δέχονται έναν μαθητευόμενο.

Οι εργοδότες που απασχολούν από ένα έως δέκα άτομα μπορούν να προσφέρουν θέσεις μαθητείας που αντιστοιχούν στο 25% (ένα έως δύο άτομα) των εργαζομένων εξαρτημένης εργασίας.
Ειδικότερα:

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ πέφτει στον Αλιάκμονα και κόβει το νήμα της ζωής σε 16 ανθρώπους! Το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο

Το ΚΤΕΛ θα εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Στις 11.10 το βράδυ της 22ης Φεβρουαρίου του 2003, το λεωφορείο ξεκίνησε την διαδρομή του με 23 επιβάτες. Περίπου 40 λεπτά αργότερα, είχε περάσει τα διόδια των Μαλγάρων και βρισκόταν στην γέφυρα από την οποία περνάει ο Αλιάκμονας, στην διασταύρωση Κλειδί. Ο οδηγός του ΚΤΕΛ επιχείρησε προσπέραση μια νταλίκας αλλά έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και ύστερα έπεσε από την γέφυρα από ύψος 15 μέτρων.
Κατά την πτώση του το ΚΤΕΛ πρέπει να τουμπάρισε αρκετές φορές, για να καταλήξει να προσγειωθεί σε πλάγια θέση από την αριστερή του πλευρά. Ο οδηγός της νταλίκας αντιλήφθηκε το συμβάν ειδοποίησε την τροχαία, αλλά δεν σταμάτησε το

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Η ΣΕΡΒΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ


Έκθεση κόλαφος για την αμερικανική νατοική επιδρομή στην τ. Γιουγκοσλαβία. Η Σερβία είναι η πρώτη στην Ευρώπη σύμφωνα με αυτά τα στατιστικά στοιχεία, και το μόνο ελπιδοφόρο γεγονός είναι ότι οι καρκίνοι στους νεότερους είναι ιάσιμοι σε αυξανόμενο ποσοστό (σχεδόν 80% των περιπτώσεων).
«Τα παιδιά υποφέρουν κυρίως από λευχαιμία, όγκους του εγκεφάλου και λέμφωμα. Αυτές οι 3 νόσοι αποτελούν το 50 τοις εκατό της κακοήθειας  που εμφανίζεται στα παιδιά. Στη Σερβία υπάρχουν περί το 66 % νέες περιπτώσεις σε παιδιά ηλικίας έως και 15 ετών,” αναφέρει το Ινστιτούτο για τη Δημόσια Υγεία “Dr. Milan Jovanovic Batut”..

ΛΕΠΕΝ: ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΜΑΝΤΙΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥΦΤΗ ΤΗΣ ΒΗΡΥΤΟΥ

«Δεν φοράω μαντίλα» Αυτό διεμήνυσε η υποψήφια της γαλλικής ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν, που επισκέπτεται τον Λίβανο, και επρόκειτο να συναντηθεί με τον μεγάλο μουφτή της Βηρυτού.
Οταν η κ. Λεπέν έφθασε σήμερα σταγραφείο του Αΐσα Μπακάρ για να συναντηθεί με τον μουφτή Αμπντελατίφ Ντεριάν, κάποιος της έδωσε μία μαντίλα.
 «Η ανώτερη σουνιτική αρχή στον κόσμο δεν είχε τέτοια απαίτηση, κατά συνέπεια δεν έχω κανέναν λόγο…

Έρευνα: Οι Έλληνες προτιμούν τη Ρωσία για σύμμαχο και όχι το ΝΑΤΟ!

Η έρευνα έλαβε χώρα σε 66 χώρες σε όλον τον πλανήτη. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι ΗΠΑ μπορούν να κάνουν πιο γρήγορα ισχυρή προβολή ισχύος σε όποιο μέρος του πλανήτη χρειαστεί (κάτι που ισχύει λόγω του πανίσχυρου και υπερμεγέθους αμερικανικού Ναυτικού)
Την Ρωσία προτιμούν οι Έλληνες για σύμμαχο, σύμφωνα με την έρευνα της WIN/Gallup International εκφράζοντας έτσι την δυσπιστία τους απέναντι στις ΗΠΑ και την Δύση

Την ίδια στάση με την Ελλάδα κρατούν και τρεις ακόμα χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ: Βουλγαρία, Σλοβενία και Τουρκία.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Ακόμα πιο επαχθή φέτος τα τεκμήρια για εκατομμύρια φορολογούμενους

Οι νέες παγίδες που κρύβουν οι διατάξεις για τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης – Με ποια ποσά και με ποια μέθοδο θα προσδιοριστούν τα τεκμαρτά φορολογητέα εισοδήματα στις φορολογικές δηλώσεις του 2017 – Ποιες οι εξαιρέσεις και απαλλαγές – Αναλυτικοί πίνακες με τα ποσά που θα ισχύσουν και φέτος για κατοικίες, ΙΧ, σκάφη αναψυχής και πισίνες.
Ακόμη πιο επαχθές καθεστώς τεκμηρίων θα ισχύσει φέτος για εκατομμύρια φορολογούμενους. Οι παγίδες υπερφορολόγησης που κρύβουν οι διατάξεις για τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων θα είναι πιο πολλές και σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστούν.

Η Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017 (Τι ισχύει για τους εργαζόμενους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα)

Η Καθαρή Δευτέρα (27/2/2017) δεν ανήκει στις εξαιρέσιμες εορτές, για τους εργαζόμενους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα.Συνεπώς, είναι μια κανονική εργάσιμη ημέρα, σε αντίθεση με τα ισχύοντα για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, για τους οποίους η ημέρα αυτή (η πρώτη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής) είναι αργία.

Α. Η επιχείρηση λειτουργεί συνήθως, κατά την ημέρα αυτή.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ 2014-2016 ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Π.Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Τις δράσεις του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) και τα πλεονεκτήματα της περιοχής παρουσίασε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα,  έγινε ο απολογισμός δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που υλοποιήθηκαν κατά την τριετία 2014-2016 στον τομέα του τουρισμού από τον  πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κ.  Γιάννη Γιώργο, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού , κ. Αλέξανδρος Θάνος,  ανέλυσε τα στοιχεία του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και ανέπτυξε το σχεδιασμό της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του τουρισμού τόσο για φέτος, όσο και για τα επόμενα χρόνια.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, μετέβη στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας, κ. Γεώργιος Αντωνακόπουλος και κατέθεσε ενώπιον του 
Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης αίτηση προς διαπίστωση μη συμμόρφωσης του Ελληνικού Δημοσίου (Υπουργείου Οικονομικών) προς την υπ΄ αριθμ. 1125/2016 
απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ. 

Θεωρούμε ότι η Διοίκηση και συγκεκριμένα το Ελληνικό Δημόσιο, δια του Υπουργείου Οικονομικών, δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα σε καμία απολύτως ενέργεια συμμόρφωσης από την ημερομηνία δημοσίευσης της ανωτέρω αμετάκλητης απόφασης της

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ !!!!!

Η ώρα για την πιό ξέφρενη ποδηλατοβόλτα της χρονιάς έφτασε!
Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, μασκαρεμένοι ποδηλάτες με τρελή διάθεση θα ξεχυθούνε στους δρόμους της πόλης σκορπώντας το κέφι! Μεταμφιεστείτε οπως σας αρέσει και ελάτε να περάσουμε ωραία σε μία πολύ χαλαρή βόλτα σε αποκριάτικους μουσικούς ρυθμούς :) :)

Π.Ι.Σ. :ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑ

Απόφαση να συνεχιστούν οι ενέργειες του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που στοχεύουν στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας,  έλαβε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ. η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 300 συνέδρων – εκλεκτόρων. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή στην απεργία των Νοσοκομειακών Ιατρών της 2ας Μαρτίου 2017. Παράλληλα, έδωσε για μία ακόμη φορά στον Π.Ι.Σ. το «πράσινο φως» να συνεχίσει να αντιπαλεύει τις επαχθείς, για τους ιατρούς, διατάξεις του ασφαλιστικού και του φορολογικού νόμου.

Δήμος Κατερίνης: Παρεμβάσεις που δίνουν πνοή στους αθλητικούς χώρους


Περισσότερες επιλογές για την άθληση προς όλους, εξασφαλίζουν οι λειτουργικές αθλητικές εγκαταστάσεις στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης, καθώς η συντήρηση και αναβάθμισή τους αποτελούν διαχρονικά πρώτη προτεραιότητα.
Προς την κατεύθυνση αυτή εντάσσονται οι εργασίες, οι οποίες εκτελούνται καθημερινά από συνεργεία των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης. Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις, οι οποίες είναι σε εξέλιξη επικεντρώθηκαν κατά την τρέχουσα περίοδο ως εξής:

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΡΥΦΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΡΥΦΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 
Τεκμαρτός υπολογισμός ημερομισθίων και εισφορών !
 Οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν εισφορές και για υπαλλήλους
που ΔΕΝ απασχολούν !!!

Ιδού οι ρυθμίσεις

Ι.Τεκμαρτός υπολογισμός ημερομισθίων-εισφορών!
Σύμφωνα με διάταξη της παρ.1 του άρθρου 46 του ν. 4387/2016 («νόμος Κατρούγκαλου») με τίτλο «Αντικειμενικό σύστημα τεκμαρτού υπολογισμού εισφορών», ορίζεται ότι:
«1.Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μπορεί να θεσπίζεται αντικειμενικό σύστημα τεκμαρτού υπολογισμού του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού ημερομισθίων και ποσού εισφορών για κατηγορίες ή κλάδους επιχειρήσεων κατά μήνα λειτουργίας της επιχείρησης ή άλλο χρονικό διάστημα και ανάλογα με τις εκτελούμενες εργασίες. Η προσδιοριζόμενη κατά το σύστημα αυτό δαπάνη αποτελεί το ελάχιστο οφειλόμενο ποσό για ασφαλιστικές εισφορές κατά μαχητό τεκμήριο. Επιπλέον, καθορίζεται το αντικειμενικό σύστημα τεκμαρτού υπολογισμού για κάθε κατηγορία επιχειρήσεων, η διαδικασία είσπραξης των επιπλέον των δηλωθέντων ποσών εισφορών και κάθε αναγκαίο για την εφαρμογή του παρόντος ειδικότερο ζήτημα».

Προσλήψεις 4 ατόμων στο Δ. Αλεξάνδρειας

Aνακοινώνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων 4 για την υλοποίηση των υποέργων «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και «Κοινωνικό Φαρμακείο» της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αλεξάνδρειας», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

ΠΕΡΙΟΧΗ: Δ. Αλεξάνδρειας
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:

ΑΣΕΠ:Αναμένεται προκήρυξη για 200 μόνιμους αρχαιοφύλακες

Ενέργειες προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της προκήρυξης θέσεων για τους 200 αρχαιοφύλακες, πραγματοποιούνται από τα συναρμόδια υπουργεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.
Η ανακοίνωση εκδόθηκε με το υπουργείο που καλούσε την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) να αναστείλει την προγραμματισμένη για σήμερα  Δευτέρα 20/2/2017 24ωρη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίησή της, στη διάρκεια της οποίας θα παραμείνουν τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι της χώρας
Οι υπάλληλοι ζητούν μεταξύ άλλων «τη διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών», καθώς και την «άμεση πρόσληψη 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ» που εξαγγέλθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ !!!!

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία προ ημερών, τρεις ενημερωτικές ημερίδες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στο Διδυμότειχο, την Κομοτηνή και τα Δίκαια Έβρου.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν μαθητές, γονείς, και εκπαιδευτικοί, ώστε να ενημερωθούν για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου αλλά και τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Εκδήλωσεις Καθαράς Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μ.Σ Θρακικός Γανόχωρας έχει την χαρά να σας ανακοινώσει ότι διοργανώνει την παραδοσιακή γιορτή της Καθαράς Δευτέρας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μορφωτικού Συλλόγου στην Γανόχωρα. 
Προσκαλλούμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας να γιορτάσουν μαζί μας από τις 12:00 μέχρι τις 16:00 με ζωντανή μουσική, παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί. Για τους μικρούς μας φίλους θα έχει ζωγραφική προσώπου.
Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους. 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει κλήρωση των πλούσιων δώρων των χογηγών.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Θωμά Αναστασιάδη στο 6979223803 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας thracicos@gmail.com.
Ελπίζουμε να σας δούμε από κοντά
Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Το Μουσείο της Ακρόπολης στα 25 καλύτερα του κόσμου


Το Μουσείο της Ακρόπολης συγκαταλέγεται και φέτος στα 25 καλύτερα Μουσεία παγκοσμίως, σύμφωνα με την επίσημη λίστα του TripadvisorΤο Μουσείο βρίσκεται στην 11η θέση της λίστας, μία θέση ψηλότερα από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, ενώ στην πρώτη θέση συναντάμε τοMetropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης.
Η λίστα των 25 Μουσείων:

Οι Ούγγροι λένε «όχι» στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων


Ανησυχία έχει προκαλέσει στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια ο αυξημένος αριθμός πολιτών που στρέφονται κατά της ανάληψης της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 από την Ουγγαρία.
Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι, όπως αναφέρουν  τα ΜΜΕ της χώρας,  έχουν υπογράψει κατά της διοργάνωσης των Αγώνων του 2024, ενώ η κίνηση των πολιτών με την επωνυμία «Momentum» συγκεντρώνει διαρκώς υπογραφές προκειμένου να προχωρήσει η χώρα σε δημοψήφισμα από το οποίο θα φανεί εάν ο κόσμος επιθυμεί τη διεξαγωγή της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη στην πρωτεύουσα, Βουδαπέστη.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αναζητά τους αποφοίτους του από το 1957 μέχρι σήμερα


Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αναζητά τους αποφοίτους του από το 1957, με στόχο τη συλλογή των επικαιροποιημένων στοιχείων τους σε μία βάση δεδομένων και τη δημιουργία Γραφείου Αποφοίτων.
«Ο σκοπός της λειτουργίας του Γραφείου Αποφοίτων, έχοντας στοιχεία οραματισμού και, ταυτόχρονα, προσγείωσης στην πραγματικότητα και τις ανάγκες της, συνίσταται στην επιδίωξη να εξελίσσεται η φοίτηση και η αποφοίτηση από τοΠανεπιστήμιο Μακεδονίας σε «βίωμα ζωής», με τη δημιουργία πυκνών δεσμών και δικτύων επικοινωνίας με τους χιλιάδες των αποφοίτων του και, στην προοπτική, με τις χιλιάδες, επίσης, των μελλοντικών αποφοίτων» αναφέρεται στην ανακοίνωση της απόφασης για τη δημιουργία του γραφείου Αποφοίτων.

Βουλή: Πέρασε η τροπολογία για τους πυροσβέστες


Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που αφορά στο καθεστώς μονιμοποίησης πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, από την πλευρά τους ωστόσο οι πυροσβέστες  δηλώνουν πως η τροπολογία δεν τους ικανοποιεί και ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, έως ότου με βάση τα προβλεπόμενα από τον νόμο του 2011 κριτήρια, μονιμοποιηθούν.
Όπως εξηγούν, με την τροπολογία θα έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους μόνιμους συναδέλφους τους, χωρίς όμως να απολαμβάνουν και τα αντίστοιχα δικαιώματα. Υπογραμμίζουν ότι ουσιώδες σημείο διαφωνίας αποτελεί και το ζήτημα του αμετάθετου, και προειδοποιούν πως εντός των ημερών θα αποφασίσουν για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Τέλος στο μονοπώλιο ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ


Τέλος στο μονοπώλιο της ΔΕΗ για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος στο Δημόσιο, βάζει η τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Ενέργειας.
Με την συγκεκριμένη ρύθμιση, τροποποιείται διάταξη του Νόμου 4075/2012 , δίνοντας πλέον την δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης να επιλέγουν και εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, εκτός από την ΔΕΗ. Για πρώτη φορά, επίσης, το Δημόσιο αποκτά το δικαίωμα να προαγοράζει το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει. Με την τροπολογία αυτή, που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, με θέμα «Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών, Εθνικό Μητρώο ιδιωτικών φορέων κοινωνικής φροντίδας και άλλες διατάξεις», εισάγονται τρεις αλλαγές:

Πληρωμή ΔΕΗ & αφορολόγητο: Αν δεν είναι το ρολόι στο όνομά σας…


“Όποιος πληρώνει λογαριασμό της ΔΕΗ, σε τράπεζα με κάρτα, ανεξαρτήτως εάν ο λογαριασμός είναι στο όνομα του ή στο όνομα του ιδιοκτήτη, μπορεί να «χτίσει» αφορολόγητο στο όνομά του και αυτό γιατί το πιστωτικό ίδρυμα δεν είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίζει το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και ποιος ο ενοικιαστής”.

Τι εισφορές πληρώνουν τα «μπλοκάκια» σε 10 χώρες-Πρωταθλήτρια η Ελλάδα


Η Ελλάδα, όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ σε ενημερωτικό της δελτίο, κατατάσσεται στην Ευρώπη, δεύτερη μετά τη Γαλλία, όσον αφορά το συνολικό ποσοστό υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών επί του εισοδήματος των  ελευθέρων  επαγγελματιών  (γιατροί,  δικηγόροι,  μηχανικοί,  λογιστές  κ.α.)  και αυταπασχολουμένων με δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι).Ενώ κατατάσσεται έβδομη σε συντελεστή για σύνταξη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των υπολοίπων επαγγελματιών  και  εμπόρων.  Με  βάση  το  νέο  ασφαλιστικό  οι  ελεύθεροι επαγγελματίες στην Ελλάδα καλούνται να πληρώσουν το 26,95% του εισοδήματος τους  για  κύρια  ασφάλιση  και  υγεία.

Όσα πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις που δέχονται κάρτες πληρωμών


Σύμφωνα με την απόφαση 17730/13.2.2017 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διενέργεια ελέγχου και τον τρόπο επιβολής προστίμου από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, κατά τη διαπίστωση της παράβασης σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 66 του ν. 4446/2016.

Δικαιούχοι πληρωμής, οι οποίοι αποδέχονται κάρτες πληρωμών ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 66 του ν.4446/2016.

Για την εφαρμογή της παραγράφου 1, οι δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να αναρτούν πινακίδα στο ταμείο στην οποία αναγράφεται με ευδιάκριτα και κεφαλαία γράμματα η ένδειξη:

Συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας


Συνάντηση με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας, Χρήστο Σιμούλη, είχε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, στο δημαρχείο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων του νέου Αστυνομικού διευθυντή στους αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων του.

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ


‘’Παράταση ανανέωσης και έκδοσης Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2016’’

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και σε εφαρμογή του με αριθμ. πρωτ. Δ24α/Γ.Ποικ.3806/75/27-1-2017 εγγράφου, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι, παρατείνεται η ανανέωση και έκδοση των Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουάριου 2017.

Παιδικό πάρτυ μασκέ από το Δήμο Νάουσας !!!!!

Παιδικό πάρτυ μασκέ από το Δήμο Νάουσας, για όλα τα παιδιά του Δήμου.   Τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, 4-8 μ.μ. όλα τα παιδιά του Δήμου είναι καλεσμένα στο παιδικό πάρτυ στη “VOLTA”. Ταχυδακτυλουργός, ζογκλέρ και πολλές εκπλήξεις περιμένουν όλα τα παιδιά. H είσοδος είναι δωρεάν.

Let’s do it Greece! Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 η Ελλάδα γίνεται Ομορφότερη!


Η Μεγαλύτερη Εθελοντική Εκστρατεία καθαρισμού της χώρας, μέσα σε μία μέρα, είναι γεγονός!
Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 χιλιάδες εθελοντές θα συντονιστούν ταυτόχρονα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με σκοπό για ακόμη μια χρονιά, να διαδώσουν το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού σε όλη τη χώρα. Οι δηλώσεις συμμετοχής φορέων, ομάδων και εθελοντών έχουν ήδη ξεκινήσει στο www.letsdoitgreece.org.
Στόχος είναι, μέσα σε μία ημέρα, οι χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιώντας οργανωμένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης, ξεπερνώντας τον αριθμό ρεκόρ των 100.000 εθελοντών, από 3.000 ομάδες, σε πάνω από1000 σημεία δράσης πανελλαδικά.
Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2012 από νέα παιδιά που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο.

Απόφαση ΒΟΜΒΑ του ΣτΕ! Δεν είναι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ! – Είναι Λαθρομετανάστες…


Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, πρόσφυγας είναι μόνο όποιος φεύγει από εμπόλεμη ζώνη (χώρα) και μεταφέρεται στην πρώτη ασφαλή χώρα. 
Αυτό σημαίνει πως Σύροι και Ιρακινοί που φεύγουν από τις χώρες τους είναι πρόσφυγες στην Τουρκία, την πρώτη ασφαλή χώρα. 
Όταν έρχονται στην Ελλάδα είναι μετανάστες και αν εισέλθουν παρανόμως είναι λαθρομετανάστες. 
Το νομικό πλαίσιο είναι σαφές. 
Το πολιτικό είναι που το κάνει προβληματικό, λόγω ίδιων συμφερόντων.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

«Η Μαρί Λεπέν καλεί τους Γάλλους σε μαζική εξέργεση κατά του Γερμανικού Ευρώ…»Βίντεο.

Εφημερίδα Daily Telegraph η Πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας και υποψήφια στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της χώρας Μαρίν Λε Πεν. «Η Γαλλία είναι η πολιτική καρδιά της Ευρώπης και τη στιγμή που θα φύγουμε από το ευρώ, το όλο οικοδόμημα θα καταρρεύσει», αναφέρει η κα Λε Πεν και δηλώνει ότι ελπίζει σε συλλογική εξέγερση εναντίον του «γερμανικού ευρώ» με συμμετοχή της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και άλλων χωρών.
«Ίσως ενωθούν γύρω από τη Γαλλία και συμφωνήσουν σε μια διάλυση αυτής της δομής με τάξη, πριν καταρρεύσει με χαοτικό τρόπο», λέει χαρακτηριστικά.

Παρουσίαση του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 16 Φεβρουαρίου 2016, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσιάστηκε ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος.